/ru/blogs/novinky/kompostovatelny-riad-skvely-napad-na-opekacku

Kompostovateľný riad - skvelý nápad na opekačku

Publikované užívateľom Greenware sk dňa

Jedným z prvých zákazníkov obchodu Greenware.sk bola naša babička. Myšlienka obchodu s kompostovateľnými obalmi na jedlo sa jej veľmi páčila. Tiež ju veľmi potešilo, že sme sa rozhodli urobiť projekt, ktorým aspoň trochu prispejeme k ochrane životného prostredia našej planéty. Po niekoľkých rozhovoroch sa rozhodla, že si z obchodu niečo objedná a trvala na tom, aj keď sme jej ponúkali vzorky zadarmo. Objednávka nás samozrejme potešila, keďže začiatky každého biznisu sú náročné. Balík nám pomohli prichystať naši chlapci, najmä preto, že zásielka bola pre babičku.

V priebehu nasledujúcich pár dní sme na to zabudli. Netrvalo však dlho a my sme plánovali výlet za starými rodičmi. Súčasťou programu bolo aj sadenie zemiakov spolu s opekačkou priamo na poli.

Palmové taniere a štýlové jednorazové poháriky

Vtedy nás babička opäť milo prekvapila. Z tašky vybalila taniere z palmových listov, na ktoré servírovala napečené dobroty, papierové jednorazové poháriky, v ktorých si dospelí pochutnali na pivku a deti na minerálke. Nezabudla ani na drevené vidličky. Po jedle bol nadšený aj dedo – dal sa do zbierania použitých jednorazových riadov a tešil sa, ako ich založí do kompostu v záhrade, miesto ich umývania.

Jedlo bolo výborné, ale i tak sme nezjedli všetko. Babička myslela i na to a zobrala aj jednu krabičku z cukrovej trstiny, do ktorej pohotovo a pohodlne zabalila na doma všetko čo zostalo.

Eko riady na opekačke v prírode, či grilovačke na záhrade

Nuž pocit to bol výborný. Navyše  sme si potvrdili, že ekologické kompostovateľné gastro obaly môžu byť praktické pre kohokoľvek. Nemusí to byť nutne len streetfood alebo reštaurácia, jednorazové taniere sú vhodné na opekačku, grilovačku alebo chatu rovnako ako kompostovateľné poháre a príbory. Obaly vyrobené z opadaných palmových listov určite prospejú našej záhrade, využijú sa v komposte a vyhneme sa tak použitiu polystyrénových krabičiek, plastových tanierikov, vidličiek a iného jednorazového riadu, ktorý zaťažuje našu planétu.

Palmový tanier a kompostovateľný pohár


Zdieľať príspevok



← Predchádzajúci príspevok